Te & Yerba Mate

Mate er en infusion lavet med yerba mate blade (Ilex paraguariensis), en plante hjemmehørende i Sydamerika. Disse tidligere tørrede, afskårne og formalede planter danner yerba mate, som har en bitter smag på grund af tanninerne i bladene. Af denne grund er der dem, der kan lide at forsøde mate-teen lidt med sukker, stevia eller ikke-kalorieholdigt sødemiddel, men det er almindeligvis bittert. Skummet, der dannes på infusionstidspunktet, skyldes de glykosider, som yerba mate indeholder.

Som med te, kaffe eller chokolade virker den stimulerende på grund af den koffein den indeholder; men også indeholder thiamin (B1 vitamin), B6 vitamin, magnesium, jern, kalium og zink. B6 vitamin og jern bidrager til immunforsvarets normale funktion, mens B6 vitamin og magnesium bidrager til mindsket træthed og udmattelse.

Derudover tilsættes en vanddrivende effekt, som kompenseres af det høje forbrug af vand, der udføres, når det er "matea", hvilket resulterer i en fordøjelses-, rensende og -da den har antioxidanter-bevarende infusion af organismen.

Traditionelt drikkes det varmt ved hjælp af et sugerør kaldet en bombilla placeret i en lille beholder, som kaldes (afhængigt af området): "mate", "cuia", "porongo" eller "guampa", som indeholder infusionen.

Vis som Gitter Liste

Varer 1-20 af 24

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-20 af 24

Side
pr. side
Faldende orden