Peru

 

VELKOMMEN TIL TASTE OF PERU

 

Vi byder dig med stor glæde og hjertevarme indenfor i det peruvianske køkken – en gastronomisk perle, der sprudler af farver, smag og kraft. 

Det peruvianske køkken – et skatkammer af smagfulde lækkerier.

Det peruvianske køkken emmer af smag og farver. Faktisk er det et af verdens mest alsidige køkkener. Taste of Peru opstod i 2015 ud fra et ønske om at udbrede kendskabet til peruviansk gastronomi i Danmark. Med rødder i Peru og en stor kærlighed til det peruvianske køkken har vi længe haft lyst til at forføre nysgerrige foodies med de smags- og farveeksplosioner, der gemmer sig i ”comida criolla”, det kreolske køkken, som det peruvianske køkken også kaldes. Vi har fra sidelinjen fulgt med i, hvordan nysgerrigheden hos det store flertal af danskere er voksende, når det kommer til udenlandsk mad. Så forskellige køkkener som det mexicanske, det thailandske, det japanske, det kinesiske og det spanske har alle vundet indpas – og med det skatkammer af lækkerier, der gemmer sig i det peruvianske køkken, mener vi, at det er lige netop dette smagfulde køkken, foodies og passionerede madnørder nu bør vende deres blik mod. Her på siden fører vi kun særligt udvalgte fødevarer af højeste kvalitet, så du hos os får det bedste fra Peru.  

 

 

perusgastronomi

 

Stor alsidighed i råvarer – majs er ikke bare majs.

Det peruvianske køkken rummer en unik sammensætning af madlavningstraditioner og ingredienser fra fire kontinenter. Det kommer sig af, at Peru er en kulturel og etnisk smeltedigel, der har kunnet finde kulinarisk inspiration i så forskellige køkkener som det spanske, det italienske, det franske, det kinesiske, det japanske og det vestafrikanske køkken. Desuden er biodiversiteten i den peruvianske natur helt i særklasse. Samspillet mellem Stillehavet med Humboldt-strømmen, Andesbjergene og den frodige Amazonasregnskov, der dækker ca. 1/3 af Peru, giver en privilegeret adgang til en ufattelig rigdom af råvarer. Derfor findes der i Peru flere end 200 forskellige majssorter og tusindvis af forskellige sorter kartofler. Globalt set findes der 86 mikroklimaer, dvs. små økosystemer i form af unikke samspil mellem elementer som temperatur, luftfugtighed, vegetation, sollys, vindforhold og jordunderlagets beskaffenhed. I Peru, der er ca. 1/3 dækket af den frodige Amazonas, findes hele 82 af disse mikroklimaer. Altså er den Peruvianske natur abnormt frodig og mangesidet.    

chili-majs-kartofler

 

 

 

Peruviansk gastronomi er blandt verdenseliten.

De lange og stolte madtraditioner, der præger den peruvianske gastronomi, har i de senere år høstet stor international anerkendelse. På den prestigefulde liste over verdens 50 absolut bedste restauranter, ligger der hele to peruvianske restauranter. Faktisk ligger de begge lunt placeret i top 10. ”Central Restaurante” betragtes således lige nu som verdens sjettebedste restaurant skarpt fulgt af ”Maido”, der betragtes som den syvendebedste i verden. Begge restauranter ligger i hovedstaden Lima. ”Central Restaurante” har tidligere været kåret som verdens bedste restaurant. Peru blev desuden kåret som den bedste kulinariske destination i verden i hele seks år i træk fra 2012 til 2019 og også i 2022 og 2023 til World Travel Awards.  

Taste of Peru leverer både til private og erhverv.

Vi har samlet de lækreste peruvianske og latinamerikanske specialiteter – herunder en række af Perus næringsrige superfoods og glutenfri specialiteter. Af Perus næringsrige superfoods må nævnes quinoa, amaranth, maca og den antioxidantfyldte mørklilla majs. Desuden er vi leveringsdygtige i en række peruvianske øl og brandyen Pisco, der snart er kendt over hele verden. Ud over vores mange private kunder, kan vi også med stolthed sige, at vi er fast leverandør af produkter til de fleste restauranter i Danmark, der enten laver 100% latinamerikansk mad, eller som har et latino-twist på kortet – herunder også de food trucks, der serverer latinamerikanske retter og delikatesse/specielt butikker.

Forelsk dig i den smagfulde gastronomi.

Vi håber, din nysgerrighed er intakt, og at du har lyst til at udforske det peruvianske køkken sammen med os. Når du først opdager det peruvianske køkken, kan du nemt være på vej ind i en langvarig, afhængighedsskabende relation. Det er det, gode råvarer og gode smage gør ved én. Er det en jungle for dig, er vi altid klar med råd og vejledning – vi vil gøre alt for, at du får den samme kærlighed til det peruvianske køkken, som vi selv har. 

     perusråvarerkort                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Vis som Gitter Liste

Varer 1-30 af 96

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-30 af 96

Side
pr. side
Faldende orden