Peru

Velkommen til en verden af smage, ingredienser og produkter fra Perú

Det Perúvianske køkken er varmt, aromatisk, friskt og eksperimenterende. Så her blandt det perúvianske produktudvalg på Taste of Latin America finder du dybe, varme smage til at lave skønne gryderetter, smagfuldt marineret kød og grønt til grillen, og meget mere.

Ud over de helt klassiske ingredienser fra en række af Perús førende fødevarebrands importerer vi faktisk også vores helt egne perúvianske produktlinjer her på Taste of Latin America, herunder forskellige typer af majskerner og vores meget populære uku-salsaer som er skabt i samarbejde med den peruvianske michelin-kok Jonathan Guardia. (Den gule uku-salsa blev her i 2022 særligt kendt, da den indgik i en konkurrence i TV-programmet Masterchef, hvor den guidede deltagerne på vej i det latinamerikanske køkken).  

Peruvianske klassikere, du bør kaste dig over i dit eget køkken: Ceviche, ají de gallina (cremet kylling), gryderetter i alle afskygninger og aromatisk marineret grillmad. 

Peru byder også på en række særdeles karakteristiske drikke, herunder Inca Kola, som kan drikkes af alle og i alle anledninger, og som i Perú er mere populær end Coca Cola. Måske du også har hørt om Pisco, som er det Perúvianske svar på en brandy, og som danner basen for top-lækre og elskede drinks som pisco sour, pisco punch, el capitán med flere. Som med så megen anden gastronomi gælder det også for pisco, at pris og kvalitet hænger sammen. Jeg importerer de bedste piscoer, jeg kan få fat på, og jeg ser det som en luksus at kunne lave en drink med et produkt i højeste kvalitet.

Hvis du har fulgt os længe, ved du, at tasteoflatinamerica.dk faktisk startede som tasteofperu.dk og at jeg, Carolina, kommer fra Perú. Hele min forretning og mit omfattende latinamerikanske smagsunivers kommer sig af, at jeg selv begyndte at importere alle mine yndlingsingredienser fra Perú, fordi de var svære at få fat på, de jeg bosatte mig i Danmark. Jeg kunne simpelthen ikke undvære smagen af mine rødder fra Perú. Langsomt men sikkert har projektet grebet om sig - så jeg i dag importerer favoritter fra hele latinamerika og har en bred viden om og kærlighed til alle de latinamerikanske køkkener.

Læs mere

Vis som Gitter Liste

Varer 1-20 af 101

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-20 af 101

Side
pr. side
Faldende orden