Du kommer et godt stykke ind i den argentinske gastronomi ved at anskaffe dig en chimichurri-marinade, som er intet mindre end genial til både kød og kartofler. En god chimichurri er nemlig intet mindre for det argentinske køkken, end en perfekt balanceret karry er for det indiske køkken. Chimichurri er en krydderiblanding bestående af bl.a. oregano, persille, hvidløg og chili. Du finder den i tørret form, som du kan bruge som en “rub”, du gnider ind i et stykke kød, inden det rammer grillen, eller som en snasket marinade, der giver kødet en krydret coating og bevarer en masse saft i kødet.
Find mate te i et væld af afskygninger
Mate har græsagtige noter første gang, du smager den, men hvis du drikker den mange gange nok, skal du nok komme til at elske den - måske endda blive helt afhængig af den, som det er tilfældet for en stor del af den argentinske befolkning.
Mate te drikkes af mange argentinere dagen lang og medbringes overalt - også som et socialt indslag i sammenkomster, hvor den meget karakteristiske mate-kop med bombilla-sugerør går på omgang blandt alle tilstedeværende, der én efter én hver drikker en kop. Teen er lavet på blade fra planten yerba mate, der indeholder en lang række sunde antioxidanter, vitaminer og mineraler. Og så indeholder den koffein, og den er af mange foretrukket frem for kaffe.
Her hos Taste of Latin America finder du mate te fra alle førende brands i Argentina, så det er bare at udse dig din favorit.
Argentinske lækkerier, du skal prøve: Empanadas, alt marineret i chimichurri, mate te. Og til at afslutte middagen, den søde, flydende karamel dulce de leche, du kan bruge som coating på kager, blød midte i cupcakes eller som sauce til dessertpandekager.